Fietsen met mijn zonen

Zoals jullie weten woon ik samen met mijn twee zoontjes van acht en tien jaar. Ik ben een echte fietsfanaat en heb de kinderen hier al vrij vroeg mee aangestoken. We vinden het dan ook heerlijk om met zijn drieën leuke fietsuitstapjes te maken. Vooral in de weekenden en in de vakanties fietsen we erg veel. Als we met zomervakantie gaan dan gaan de fietsen altijd mee of huren we fietsen op de camping. Fietsen met kinderen is erg leuk, maar soms ook wel een uitdaging hoor! De kinderen vervelen zich na een half uur fietsen en daarom is het belangrijk dat we tussendoor leuke andere activiteiten kunnen doen.

 

Zelf fiets ik erg lange afstand routes, maar als ik met de kinderen wegga kies ik routes die maximaal 40 kilometer in totaal zijn. Ik kies altijd voor kindvriendelijke routes waar veel te doen en te bezichtigen is. Je kunt hierbij denken aan speeltuinen, een kinderboerderij, een zwembad of een leuk pannenkoeken restaurant. Soms kies ik voor routes met een historie zodat de kinderen ook wat leren. max

Fietsen is leuk en gezond

Wij vinden fietsen erg leuk en bovendien is het erg gezond, zowel geestelijk als lichamelijk. Je traint je conditie en kan lekker uitwaaien. Ik vind het zo erg als de kinderen de hele dag achter de computer zitten want er is zoveel te doen en te zien buiten! Wat ik wel erg belangrijk vind tijdens het fietsen is veiligheid. Mijn dochters en ik hebben allemaal een fiets die geschikt is voor lange afstand ritjes. Daarnaast dragen mijn dochters beide een helm tijdens het fietsen. Voor de fietsen heb ik een fietsverzekering afgesloten. Het is algemeen bekend dat kinderen wat minder voorzichtig zijn met fietsen en dat de kans op een ongeluk wat groter is. Ik vind het daarom belangrijk om verzekerd te zijn voor diefstal en schade.

 

Ben je ook van plan om lange afstand routes te gaan fietsen met de kinderen? Zorg dat er altijd leuke activiteiten te doen zijn onderweg en dat je genoeg eten en drinken hebt. Zorg verder dat de kinderen hun gegevens en je mobiele telefoonnummer op zak hebben. In een noodgeval is dit altijd erg belangrijk!